Byt, 3 izbový

Klasicistický nárožný dom na Smetanovom nábreží nechal v polovici 19. storočia vystavať JUDr. František Pavlovský, ktorý tu mal svoj reprezentatívny byt plný slnka. S jedným balkónom, odkiaľ je priamy výhľad na Pražský hrad, Karlov most či Petřín a druhým balkónom orientovaným do parku. Tento prémiový byt, citlivo upravený do modernej podoby a spĺňajúci vysoké nároky súčasného bývania, teraz čaká na svojho nového hrdého majiteľa, ktorý ocení veľkorysé rozmery bytu, špičkový dizajn Marie Eleny Uzcategui a jedinečnú polohu domu.

Dominantou plochy s ideálnou orientáciou na juh a západ a výškou stropu 3,8 m je obytný priestor s otvorenou kuchyňou, balkónom a priamym výhľadom na spomínané skvosty metropoly a druhým balkónom orientovaným do parku Národného prebudenia s novogotickou Krannerovou fontánou. Rovnakým smerom je orientovaná spálňa s veľkou en-suite kúpeľňou. Ďalej je súčasťou dispozície priestranná vstupná hala, druhá kúpeľňa a šatník.

V interiéri vytvorenom na zákazku dvornou návrhárkou dizajnérskej značky UZCA boli použité najkvalitnejšie materiály a interiérové ​​prvky predovšetkým z Talianska. Všetko bolo dotiahnuté do posledného detailu: masívne drevené podlahy, veľkoformátová dlažba z čierneho a bieleho mramoru, repliky pôvodných špaletových okien a interiérových obložkových dverí, drevené vstavané skrine a tiež zaujímavé solitérne prvky (mramorový kuchynský ostrovček alebo veľký jedálenský stôl z patagónskej žuly). K jednotke patria vlastné 2 parkovacie státia a pivnica. Dom je po celkovej rekonštrukcii podľa návrhu Bořka Šípka, ktorý rešpektoval pôvodný zámer architekta Bernarda Gruebera. Vstupné dvere sú drevené dvojkrídlové, ako tomu bolo kedysi, teraz sú však už bezpečnostné.

Smetanovo nábrežie, na ktorom sa dom nachádza, bývalo kedysi promenádou. V súčasnosti je veľká snaha upokojiť dopravu v centre Prahy a táto oblasť nie je výnimkou - dôkazom sú neďaleké uličné záhradky kaviarní a reštaurácií, ktoré vznikli na mieste pôvodnej rušnej cesty. Oceniť možno tiež upravené stromy a relaxačné zákutia pri vltavskom brehu, kde si možno zapožičať lodičku k prehliadke krás Prahy z inej perspektívy. Výhodou lokality je aj perfektná dostupnosť všetkých služieb a významných kultúrnych centier, napríklad Národného divadla či miest spojených s osobnosťou Václava Havla: Pražská križovatka a Divadlo Na Zábradlí.

Interiér 230,8 m2, balkóny 8 m2, pivnica 4 m2.

Pôdorys

  • Pôdorys 1

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    36961
  • Predajná cena
    Predané
  • Podlahová plocha
    231 m²
  • Balkón
    8 m²
  • Celková plocha
    239 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • Pivnica
    Áno
  • PENB
    D
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.