Rodinný dom, 6 izbový

Historické sídlo grófa Apponyiho - zámok s rozhľadňou zo začiatku 17.storočia so zachovanými renesančnými prvkami, je situovaný iba 20min. od Bratislavy. Objekt ponúka panoramatické výhľady z vyhliadkovej terasy rozhľadne na okolité polia, či dokonca až na rakúske Alpy. Na skok od tejto jedinečnej nehnuteľnosti sa nachádza golfový areál Golf Club Welten s 18 jamkovým majstrovským ihriskom s dĺžkou presahujúcou 6km.

Zámok je vhodný na celoročné i sezónne bývanie, rovnako na firemné účely.

Dispozíciu tvoria dve nadzemné podlažia, rozhľadňa a suterén. Prízemie domu disponuje obývacou izbou s jedálňou a historickým krbom, kuchyňou, priestranná miestnosť s predprípravou pre krb, kuchynku, samostatnú toaletu a kúpeľňu. Priestranná miestnosť umožňuje východ do záhrady. Poschodie domu tvoria štyri priestranné izba, každá s predprípravou pre kúpeľňu a dve z izieb disponujú i východom na terasu. Druhé poschodie ponúka vyhliadku z terasy veže na široké okolie. V suteréne nájdeme vydláždenú miestnosť o rozlohe 12 m2 vhodnú pre vínnu pivnicu.

Renesančná stavba je postavená z pálených tehál, s kamenným ostením okien. Nový múr domu je obložený kameňom. Objekt sa vyznačuje zachovanými krížovými klenbami a kamenným renesančným stĺpom.

Posledné roky prebiehala rekonštrukcia a reštaurovanie objektu, vymenila sa celá strešná konštrukcia, vrátane trámov a krokiev, nová strešná škridla a oplechovanie, pridala sa nová tepelná izolácia, vybudovali sa nové statické prvky medzi podlažiami, rovnako ako nové rozvody vody a odpadu. Celý objekt je izolovaný proti zemskej vlhkosti vodorovnou izoláciou. Nutnosťou pre užívania schopný stav objektu je dokončenie rekonštrukcie, avšak aktuálny stav dáva budúcemu vlastníkovi možnosť dotvoriť si svoj vysnívaný zámok podľa svojich predstáv.

Vstup do domu je zabezpečený dvoma vchodmi, parkovanie je možné priamo vo dvore.

Obec je vzdialená od Bratislavy len 24 km, čo predstavuje 20 minút jazdy autom po novej rýchlostnej ceste R7. Osobnú dopravu zabezpečuje taktiež autobusová linka, so zástavkou pri dome.
Obchody, nákupné centrá, nemocnica, dostihová dráha, kúpalisko, futbalové ihrisko, tenisové kurty a lodenica sú dostupné len 4 km od domu.

V blízkosti obce sa nachádza priehrada na rieke Dunaj, ktorá ponúka široké možnosti športového využitia či vodných športov, ako i cyklistiky, keďže samotná hrádza vedie priamo na medzinárodnú cyklotrasu Viedeň-Bratislava-Budapešť. V blízkosti sa nachádza okrem spomínaného golfového rezortu aj kompa, ktorou sa možno bezplatne preplaviť cez vodnú nádrž do chránených dunajských ramien, s množstvom vtáctva a vegetácie lužného lesa.

Interiér 403 m2, terasy 165 m2, pozemok 1081 m2

Cena nehnuteľnosti 379 900 EUR bez DPH

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    38051
  • Predajná cena
    Predané
  • Podlahová plocha
    403 m²
  • Zastavaná plocha
    309 m²
  • Pozemok
    1 081 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • Pivnica
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.