Byt, 3 izbový

Vzdušný, priestranný byt s vysokými stropmi a výhľadom na Pražský hrad je súčasťou fotogenického rohového domu inšpirovaného viedenskou secesiou. Dom stojí v prestížnej lokalite Jozefova pri bývalom Židovskom meste, len pár krokov od Staromestského námestia a luxusnej Parížskej ulice.

Dispozíciu juhozápadne orientovaného bytu presvetleného veľkými oknami tvorí rohová zaoblená obývacia izba s otvorenou kuchyňou, 2 spálne s en-suite kúpeľňami so sprchovými kútmi a umývadlom, 2 samostatné toalety (1 s bidetom, 1 s pisoárom), práčovňa a veľká vstupná hala.

Honosná budova bola postavená v roku 1906 staviteľmi F. Pohlom a L. Neugebauerom, autorom unikátnych reliéfov bol sochár Richard Luksch. Byt ani po modernizácii nestratil nič zo svojho silného genia loci a dobovej atmosféry. Na podlahách sú parkety, nádych luxusu dodávajú prvky z lešteného mramoru, noblesné tapety a závesy. Príjemnú teplotu aj v horúcich dňoch zaisťuje kvalitná klimatizácia, v kúpeľniach a v hale je podlahové vykurovanie. Súčasťou vybavenia je aj veľká televízia a špičkový nábytok (pohovka v obývacej izbe, pohodlné postele spĺňajúce štandardy päťhviezdičkových hotelov). Kuchynská linka obsahuje indukčnú varnú dosku, elektrickú a mikrovlnnú rúru, umývačku a chladničku, v práčovni je práčka a sušička. Vstupné dvere sú bezpečnostné, špaletové okná s drevenými rámami majú dvojité zasklenie zaručujúce dokonalé odhlučnenie, slnečné lúče odclonia elektrické rolety. V dome je nový výťah. V blízkych podzemných garážach Rudolfina možno prenajať celoročné parkovanie.

Štvrť plná historických skvostov vrátane niekoľkých synagóg a kostolov ponúka široký výber z reštaurácií a kaviarní a tiež bohaté kultúrne vyžitie vďaka blízkemu Rudolfínu, mnohým galériám, ústrednej mestskej knižnici či Klementinu. Miesto je perfektne dostupné vďaka stanici metra a električkovej zastávke, ktoré sa nachádzajú doslova pár krokov od domu. Kým priama Parížska trieda lemovaná stromoradím vyniká luxusom a okázalosťou, v bočných krivolakých uličkách s tajuplnými zákutiami sa tiesnia o dosť skromnejšie, ale rovnako pôsobivé stavby, ktoré sa zachovali vďaka nedokončeniu celkovej asanácie Židovského mesta na prelome 19. a 20. storočia.

Interiér 92 m2, pivnica 3 m2.

Pôdorys

  • Pôdorys 1

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    39112
  • Predajná cena
    Predané
  • Poplatky za služby
    6 200 Kč mesačne
  • Celková plocha
    92 m²
  • Parkovanie
    -
  • Pivnica
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.