Vila Vitáliš

Unikátna dobová kúria stoličného sudcu Vitáliša z roku 1910 v pôvodnom stave, s veľkým pozemkom v prestížnej lokalite Liptovského Hrádku, vzdialená iba 15 minút od Liptovského Mikuláša. Po rekonštrukcií potenciál pre rozmanité využitie či už ako reprezentatívneho rodinného sídla, alebo ubytovacieho zariadenie s gastro prevádzkou.

Kúria, v minulosti považovaná za pýchu Hradnej ulice je postavená do tvaru L. Prvé nadzemné podlažie pozostáva z podchodu, arkádového podlubia a tiahlej chodbu vedúcej do priestrannej spoločenskej miestnosti. Táto časť objektu má samostatný vchod po schodoch z pozemku. Na podlaží sa ďalej nachádza kuchyňa, 6 ďalších izieb, umyváreň, kúpeľňa, 2 toalety, samostatná sprcha, sklad a technická miestnosť. Veľká časť tohto podlažia je podpivničená a disponuje niekoľkými miestnosťami, ktoré sa dajú využiť ako vinná pivnica, či wellness. Na druhé podlažie vedie schodisko a disponuje 4 samostatnými izbami, kuchyňou so špajzou, kúpeľňou a skladovým priestorom. Jedna z izieb s výstupom na balkón a vchodom do podkrovia s potenciálom pre vybudovanie niekoľkých útulných apartmánov. Autenticitu sídlu dodáva zdobenie vežičkou, ktorá je dielom drevárskych majstrov. Okrem kúrie sa na pozemku nachádza hospodárska budova s úžitkovou plochou 253 m2.
 
Kúria je postavená z kvalitnej pálenej tehly vďaka čomu sú obvodové múry v dobrom stave. Použitý bol tiež slovenský travertín. Objekt je v stave vhodnom pre kompletnú rekonštrukciu, ktorá už bola zahájená a aktuálne sú na podlaží k dispozícií izby pre robotníkov s elektrinou a vodou. Pre nového majiteľa je pripravený projekt. Na pozemku je vykopaná studňa, vysadené stromy a  zeleň. Naposledy bola budova využitá ako školská družina. Celá nehnuteľnosť sa predáva za cenu pozemku, ku ktorému je veľmi priaznivé UPI, podľa ktorého sa dá postaviť až 6-pochodová budova alebo hotel.
 
Lokalita Liptovský Hrádok ponúka množstvo príležitostí na aktívny relax ako je turistika, cyklistika, tenis, či golf. Objekt sa nachádza 200 metrov od známeho gotického kamenného hradu Grand Castle, ktorý je sám o sebe turisticky vyhľadávanou atrakciou, 20 minút od Liptovskej Mary, kde s bohatou ponukou výberu vodných športov, či necelú pol hodinu od Vysokých Tatier. Nehnuteľnosť je súčasťou pamiatkovej zóny, ale nie je pamiatkovo chránená, čo umožňuje novému vlastníkovi úpravy bez zásadných obmedzení.
 
Využiteľný interiér viac ako 1 000 m2, pozemok 6 169 m2.
 

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    105687
  • Predajná cena
    Cena na vyžiadanie
  • Úžitková plocha
    444 m²
  • Zastavaná plocha
    530 m²
  • Pozemok
    6 169 m²
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa aj na ďalšie byty v lokalite Žilinský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.