Rodinný dom

Historický rodinný dom so zavedenou kaviarňou a poetickou záhradou s mnohými romantickými zákutiami. Citlivo zrekonštruovaný dom rešpektujúci dobový štýl má veľmi príjemnú atmosféru, ktorú umocňuje magická poloha Levého Hradca, ktorého najvýznamnejšie obdobie bolo už v 9. storočí.

Využitie domu je pomerne variabilné, je možné ho využiť na vlastné bývanie, alebo pokračovať v prevádzke kaviarne (reštaurácie), ktorá je súčasťou tohto domu a je úplným unikátom nielen v tejto lokalite. Na vstupnom podlaží sa nachádza hlavná obytná miestnosť s kuchyňou a komínom na krbové kachle, ako aj toalety a štýlová veranda so vstupom do záhrady. Na spodnej úrovni záhrady sa v súčasnosti nachádza veľká kuchyňa/pekáreň so servírovacím oknom, kúpeľňa (s vaňou a WC) a chodba s vlastným vonkajším prístupom (a bránou).
Na medziposchodí sa nachádza 1 spálňa a toaleta, v západnej časti podkrovia je obytná kuchyňa a priľahlá obývacia izba a vo východnej (vyššej) časti podkrovia je ateliér/kancelária s čajovňou. V záhrade sa nachádza altánok a priestranný záhradný domček. Vstup do domu je cez východnú predzáhradku, veľká záhrada je orientovaná na západ, vzrastlá zeleň zaručuje absolútne súkromie. K nehnuteľnosti patria aj bývalé stajne, teraz prerobené a pohodlne prístupné úložné priestory, ďalší úložný priestor je v obielenej klenbovej pivnici.

Interiér a exteriér domu spolu s kompozíciou rastlín v záhrade vytvárajú dokonalú harmóniu. Súčasná budova vznikla spojením dvoch domov (z rokov 1900 a 1930), kompletná rekonštrukcia sa uskutočnila v spolupráci s odborníkmi na pamiatkovú starostlivosť v rokoch 2000-2001. Okná sú drevené so šiestimi tabuľami, podlahy sú sčasti z masívnych dosiek a sčasti pokryté historickou dlažbou (loftové obklady), všetky dvere sú zreštaurované pôvodné alebo repliky. Vykurovanie je plynové. Parkovanie pre dve autá je možné na pozemku. Záhradu zdobí levanduľa a iné okrasné kríky, ovocné stromy (marhuľa, broskyňa, jabloň, čerešňa, moruša, muchovník, baza, orech), ale aj borovica, smrek a javor, bohatú úrodu prináša zeleninová záhrada.

Je to pokojné miesto na ostrohu nad riekou Vltavou, v bezprostrednej blízkosti prvého kostola v Čechách a slovanského hradiska Přemyslovcov. Oblasťou vedie náučný chodník a v okolí sú ďalšie turistické a cyklistické trasy. Výbornú dostupnosť zabezpečuje prímestský autobus zo stanice metra Dejvická. Materská a základná škola sú v pešej vzdialenosti, supermarket a ďalšia občianska vybavenosť sú vzdialené asi 2 minúty jazdy autom a zastávka metra je vzdialená 20 minút jazdy autom.

Úžitková plocha 274 m2, zastavaná plocha 275 m2, záhrada 1 716 m2, pozemok 1 991 m2.

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    101556
  • Predajná cena
    Predané
  • Podlahová plocha
    250 m²
  • Terasa
    15 m²
  • Úžitková plocha
    265 m²
  • Zastavaná plocha
    275 m²
  • Záhrada
    1 716 m²
  • Pozemok
    1 991 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • Pivnica
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.