Rodinný dom, 5 izbový

Južne orientovaný nízkoenergetický rodinný dom, pri ktorého návrhu architekti kládli veľký dôraz na prirodzené prepojenie interiéru s exteriérom, a to nielen z estetického, ale aj funkčného hľadiska. Pilotná realizácia projektu založená na princípe "zlatého rezu", ktorého cieľom je dosiahnuť čo najvyššiu harmóniu vďaka ideálnym proporciám jednotlivých plôch, sa nachádza na veľkom pozemku v blízkosti vodného hradu Švihov v podhorí Šumavy.

150-metrový areál domu sa skladá z troch traktov: prvý trakt tvorí dielňa na záhradné vybavenie a wellness zóna so saunou a mobilnou sprchou. Druhý, najväčší trakt s obytnou funkciou 4+kk zahŕňa vzdušnú, veľkoryso riešenú spoločenskú miestnosť so stropom otvoreným do krovu (6,5 m v najvyššom bode), kuchyňu, jedáleň a vstup na terasu, ako aj 1 izbu, kúpeľňu a zádverie, na 2. nadzemnom podlaží sa nachádza otvorená galéria, 2 izby, ateliér a kúpeľňa. Tretí trakt vo východnej časti pozemku slúži ako veľká krytá terasa, v zime vykurovaná infračervenými lampami.

Budova, ktorá je sčasti murovaná a sčasti drevená, bola postavená s dôrazom na plynulý prechod medzi interiérom a exteriérom, a preto ponúka vysoký podiel presklených plôch. V interiéri boli použité výlučne prírodné materiály – podlaha je z prírodného vápenca, ktorý v lete príjemne chladí a v zime akumuluje teplo, nábytok bol vyrobený z olejovaného európskeho orecha renomovaným miestnym stolárom a k vybaveniu patria biele lakované drevené interiérové dvere a okná alebo prírodné sisalové či kožené koberce. Zdrojom tepla je elektrický a liatinový krb, pričom veľké solárne zisky navyše zabezpečuje južná presklená fasáda. Voda pochádza zo studne, odpad sa odvádza do septiku. Súčasťou profesionálne navrhnutej veľkej záhrady je ovocný sad

Malá obec sa nachádza v malebnej krajine šumavského podhoria v blízkosti vodného hradu Švihov. Samotný dom je situovaný na okraji zástavby, poloha domu umožňuje nerušený panoramatický výhľad na okolitú krajinu. Všetka občianska vybavenosť je dostupná v neďalekých Klatovoch, ktoré sú dostupné autom približne za 15 minút, alebo v Plzni (25 minút autom). Pomerne ľahko dostupné sú aj lyžiarske strediská Špičák alebo Arber v Nemecku a najmä úžasná Šumava.  

Podlahová plocha 145 m2 (z toho interiér 115 m2, terasa 30 m2), zastavaná plocha 125 m2, pozemok 5 658 m2, záhrada 5 533 m2.

Pôdorys

  • Pôdorys 1
  • Pôdorys 2

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    103952
  • Predajná cena
    557 991 €
  • Podlahová plocha
    145 m²
  • Zastavaná plocha
    125 m²
  • Záhrada
    5 533 m²
  • Pozemok
    5 658 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • Pivnica
    -
  • PENB
    B
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa tiež na ďalšie rodinné domy v lokalite Plzeňský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.