Kaštieľ v Sasinkove

Starostlivo zrekonštruovaný secesný kaštieľ s rozsiahlym parkom neďaleko Bratislavy v obci Sasinkovo s neobarokovými prvkami je prispôsobený na bývanie. Históriu vlastníkov začal písať rod významných ranouhorských šľachticov Abovcov s pokračovaním rodu Apponyovcov, či Erdedyovcov. V 19. storočí bol objekt prerobený v duchu dominantnej secesie grófom Mátyásom Pfeifferom, ktorý tu žil do roku 1936.

Prízemie kaštieľa tvorí vstupná hala s impozantným schodiskom a vstupom do spoločenského salónu s krbom, herňa obložená drevom s biliardovým stolom a barom, dobová vínna pivnica, 2x hosťovská toaleta vrátane umiestnenia bidetov, vstupná hala do pôvodného kaštieľa v eklektickom štýle zo 17. storočia, ďalší salónik vhodný aj ako jedáleň, veľkorysá kuchyňa, práčovňa, technická miestnosť a byt. Samotný byt pozostáva z obývačky s kuchyňou, spálne, kúpeľne so sprchovým kútom a toaletou. 

Vrchné podlažie tvoria 3 veľké spálne, 2 kúpeľne so sprchovými kútmi, hlavná spálňa s walk-in šatníkom a en-suite kúpeľňou so solitérnou vaňou a sprchovým kútom. Na tomto poschodí sa nachádza aj veľká knižnica obložená drevom a repzrentatívna pracovňa. Vstupom z podlažia sa dostaneme na priestrannú povalu, ktorú možno tiež prerobiť na účely bývania. 

Štandardom vybavenia sú kryštálové lustre, vitrážové okná a výplne dverí, podlahy z luxemburgského dubu, podlahové vykurovanie, krb z egyptského mramoru zrekonštruovaný podľa dobovej fotky, ktorý vie vykúriť veľkú časť kaštieľa. Úsporný energetický režim zabezpečujú dva moderné kotle a solárne panely. 

Upravený rozsiahly, rovinatý park so vzácnymi stromami disponuje fontánou, altánkom s posedením a prístavbou s garážovými státiami.

Lokalita Sasinkovo ponúka množstvo príležitostí na aktívny relax – turistika, cyklistika, tenis alebo golf. Medzi turistické atrakcie v okolí patrí napríklad 13 chrámov a židovská synagóga v Trnave, Čachtický hrad, hrad Beckov či Červený kameň. Sasinkovo je 9 km od Hlohovca, kde je zámok, či kúpalisko.

Nehnuteľnosť je národnou kultúrnou pamiatkou. Kaštieľ prešiel veľkorysou rekonštrukciou v rokoch 2010-2012. 

Interiér 900 m2, pozemok 8 429 m2.

Vybavenie

  • Krb

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    101282
  • Predajná cena
    2 700 000 €
  • Úžitková plocha
    900 m²
  • Zastavaná plocha
    900 m²
  • Pozemok
    8 429 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa aj na ďalšie byty v lokalite Trnavský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.