Rezidence Vodárna

Komorní Rezidence Vodárna ponúkne 16 apartmánov s jedinečným industriálnym charakterom. Citlivou rekonštrukciou historickej budovy vodárne vznikol priestor pre výnimočný štýl bývania, ktorý nemá v Prahe obdobu. Výraznú architektúru dopĺňa vynikajúca poloha v perspektívnej lokalite, v susedstve parkov a v blízkosti centra mesta. Rekonštrukcia bude dokončená na jar 2024.

O projekte
Pamiatkovo chránená železničná budova z konca 19. storočia pôvodne slúžila na plnenie parných lokomotív vodou, neskôr sa využívala ako kancelárie, dielne, kasárne alebo obytný dom. Neorenesančná budova teraz prechádza citlivou rekonštrukciou s dôrazom na rehabilitáciu pôvodných remeselných detailov v dobovom prevedení a vysokom materiálovom a remeselnom štandarde. Vstupný priestor Vodárenskej rezidencie bude zdobiť existujúca očistená opuka a viditeľná bude aj spodná časť historickej vodnej nádrže z pôvodných žulových kameňov a gletovaného betónu. V západnej veži vznikne atypické oceľové schodisko, vo východnom krídle zostane pôvodné žulové schodisko.

Byty
Rezidencia ponúkne celkovo 16 bytov na 4 podlažiach s dispozíciami 1+kk, 2+kk a 3+kk s plochou od približne 37 m2 do 84 m2. Všetky tri byty na najnižšom poschodí majú predzáhradku, 2 byty (2. a 3. poschodie) sú mezonetové. Interiéry poskytnú exkluzívny dizajn a inovatívne prvky, unikátom jedného z bytov sú zachované časti pôvodných nádrží. Vysoký štandard zahŕňa viacvrstvové drevené podlahy, biele matné drevené interiérové dvere s obložkovými zárubňami, kľučky M&T Lusy, rekuperáciu, podlahové vykurovanie s ovládaním cez mobilnú aplikáciu, prípravu na klimatizáciu v bytoch na najvyššom poschodí, kúpeľňové vybavenie Ceratherm, Duravit, Geberit a Laufen, keramické obklady. Byty s predzáhradkou majú drevené balkónové dvere s dobovým členením a profilmi, ostatné byty majú drevené repliky historických okien. Vstupné dvere do bytov budú jednokrídlové protipožiarne vchodové dvere s trojbodovým zámkom a profilovaným profilom. Bezpečnostný systém bude Jablotron. Obyvatelia budú mať k dispozícii kočikáreň s pivničnou kobkou, ktorá bude priliehať ku každej jednotke.

Lokalita
Rezidencia Vodárna sa nachádza v bezprostrednej blízkosti železničnej stanice Vršovice, odkiaľ sa do centra mesta dostanete za 5 minút (na Hlavní nádraží). Nachádza sa hneď vedľa novovybudovaného podchodu, ktorý spája Vršovice s Nusľami. V blízkosti sa nachádza niekoľko električkových zastávok a dopravný komfort obyvateľov v budúcnosti zvýši plánovaná stanica metra linky D. V blízkosti rezidencie čoskoro povedie aj nová cyklotrasa, unikátna Vršovická drážní promenáda. Okolie je plné zelene: v susedstve domu sa nachádza komunitná záhrada a pešo sa dá prejsť do parkov Grébovka, Jezerka či Folimanka alebo na Tyršův vrch v krátkej prechádzke. Lokalita na rozhraní Vršovíc a Nuslí sa v posledných rokoch dynamicky rozvíja, v blízkosti sú obchody vrátane supermarketu, reštaurácie, kaviarne, školy a zdravotnícke služby, v blízkosti je divadlo, kino a športové zariadenia. 


Vizualizácie slúžia len na ilustračné účely.

Viac informácií o projekte nájdete na webovej stránke www.rezidencevodarna.cz.

Prehľadová tabuľka

  • Adresa
    Praha 10, Vršovice, Hlavní město Praha
  • PENB
    G
  • Referenčné číslo
    102979

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa i na ďalšie developerské projekty v lokalite Hlavní město Praha

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.