Súbor 4 historických budov

Jedinečný súbor budov s úžasnou atmosférou, bohatou históriou a okamžitým využitím.  Ponúkané nehnuteľnosti s úžitkovou plochou približne 1000 m2, štyri apartmány, zavedená ubytovňa, reštaurácia a pozemky s celkovou rozlohou približne 900 m2 sa nachádzajú vo výbornej lokalite v Českém Krumlově v blízkosti Budějovické brány a Jelení zahrady, len 5 minút chôdze od centra turisticky atraktívneho mesta, ktoré je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. 
 

Súčasťou predaja sú 3 prepojené historické domy, ktoré sa v súčasnosti využívajú ako ubytovňa s reštauráciou a barom, a jeden menší dom s 3 bytmi a komerčným priestorom využiteľným napríklad na galériu alebo obchod. Kapacita ubytovne, ktorá je jedným z najdlhšie fungujúcich ubytovacích zariadení v meste, je 60 lôžok, reštaurácia má 50 miest vo vnútri a 70 miest na terase. Menší dom má záhradu a reštaurácia má terasu. K budovám je možné prenajať až 8 vonkajších parkovacích miest. 

Komplex ubytovne a reštaurácie bol kompletne zrekonštruovaný v roku 2001, menší dom je po práve ukončenej dôkladnej rekonštrukcii (teraz pred kolaudáciou). Budovy majú zdokumentovanú históriu z roku 1400, postavené v gotickom štýle, neskôr prešli klasicistickými úpravami. Medzi dôležité zachované architektonické detaily patria kamenné ostenia okien a vstupných portálov, čiastočne zachovaná sgrafitová rustika fasád, renesančné klenby, renesančné a barokové krovy či profilované hlavice komínov a pôvodné pivnice.

Budovy stoja na skale nad sútokom Polečnice s Vltavou pri Budějovické bráne, ktorá je jedným z hlavných vstupov do historického jadra mesta. V pohodlnej pešej vzdialenosti sa nachádza rozsiahly areál zámku s upraveným parkom a svetoznámym otáčavým hľadiskom, okolie je plné ďalších významných pamiatok, ale v blízkosti sú aj služby pre každodenný život – materská a základná škola, supermarket či lekáreň. V blízkosti zastavuje množstvo autobusov vrátane pražských a neďaleko sa nachádza aj veľké verejné platené parkovisko. 

Úžitková plocha 1000 m2, zastavaná plocha 625 m2, pozemok spolu 902 m2.  

Pôdorys

  • Pôdorys 1

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    104590
  • Predajná cena
    2 306 622 €
  • Podlahová plocha
    900 m²
  • Zastavaná plocha
    625 m²
  • Záhrada
    153 m²
  • Pozemok
    902 m²
  • Parkovanie
    -
  • Pivnica
    -
  • PENB
    Nevyžaduje sa
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa tiež na ďalšie rodinné domy v lokalite Jihočeský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.