Rodinný dom, 7 izbový

Výnimočná novostavba rodinnej vily s bazénom a zimnou záhradou našla inšpiráciu v Baťovej funkcionalistickej architektúre. Nachádza sa v pokojnej prvorepublikovej štvrti, priamo pod Brdskými lesmi v obci Dobřichovice.

Dispozičné usporiadanie ponúka 2 nadzemné podlažia a znížené prízemie. Do zníženého prízemia, ktoré je z ulice nad úrovňou komunikácie, je umiestnená sauna s kúpeľňou a toaletou, wellness, kotolňa, dve technické miestnosti, hosťovská izba so samostatnou toaletou a vstup do garáže. Na prízemí je vstupná hala, kuchyňa s jedálňou, obývacia izba s krbom, kúpeľňa s toaletou a zimná záhrada. Z kuchyne je vstup na terasu a na záhradu s bazénom. Na prvom poschodí sú štyri spálne, kúpeľňa so sprchovacím kútom aj vaňou a samostatná toaleta. Kúpeľňa aj každá spálňa má vlastný vstup na hornú terasu. Z tohto podlažia je prístupné aj presklené observatórium.

Vila bola skolaudovaná v roku 2015 a riešená unikátne architektonicky, technologicky i stavebne. Použité technológie a materiály boli zvolené s dôrazom na čistotu dizajnu a minimálnu energetickú náročnosť. Interiéry sú zhotovené z dreveného masívu, kováčske výrobky vyrobené na zákazku. Okná sú drevené trojkomorové, chránené, spolu s dverami, sieťami proti hmyzu. V celom dome sú drevené parkety a masívne drevené dvere. Kuchynská linka je vybavená spotrebičmi najvyššej kvality vrátane konvektomatu, parnej rúry a drviča odpadov. Vykurovanie je zabezpečené plynovým kotlom so záložným zdrojom na tuhé palivá (drevo). Prízemie je vykurované kombináciou podlahového vykurovania a radiátorov v parapetoch. V ostatných častiach domu sú radiátory. Celý vykurovací systém je riešený reguláciou zn. SAUTER s diaľkovým ovládaním. Všetky miestnosti sú navyše vybavené klimatizáciou s reverzným chodom, umožňujúcim súčasne i vykurovanie. Ventilácia polosuterénu je zaistená filtráciou s rekuperáciou. Bazén má ekologickú filtráciu a je vyhrievaný čerpadlom. Ochrana domu je zaistená bezpečnostným zariadením a kamerovým systémom. K domu prilieha garáž, parkovať sa dá aj na dvoch vonkajších stojiskách. Celý dom je podpivničený. Zásobovanie vodou je posilnené studňou, slúžiacou hlavne na závlahu záhrady. Pri dome je urastená, profesionálnenavrhnutá a udržiavaná záhrada so záhradným domčekom (49 m2), z ktorého je možné vybudovať apartmán pre hostí.

Vila je citlivo vsadená do prostredia pokojnej lokality Brunšov, časti obce Dobřichovice, nachádzajúcej sa na pravom brehu Berounky pod Brdskými lesmi a súčasne dobre a rýchlo dostupnej centru Prahy ako autom, tak vlakom i autobusom (20 minút). Oblasť bola v rokoch 1918 až 1938 zastavaná prvorepublikovými vilami, ktoré slúžili významným pražským osobnostiam. Pre túto historickú hodnotu je územie prísne stavebne regulované. V samotnej obci je všetka občianska vybavenosť a veľmi aktívny kultúrny život.

Úžitková plocha 557 m2, zastavaná plocha 268 m2, záhrada 1146 m2, pozemok 1414 m2.

Pôdorys

  • Pôdorys 1
  • Pôdorys 2
  • Pôdorys 3

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    40126
  • Predajná cena
    Predané
  • Podlahová plocha
    557 m²
  • Garáž
    Áno
  • Zastavaná plocha
    317 m²
  • Záhrada
    1 817 m²
  • Pozemok
    2 134 m²
  • Parkovanie
    -
  • Pivnica
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.